'Arsenal geeft 50 miljoen uit aan Dortmund-routinier en WK-ganger Uruguay'

1 juli om 13:20

Arsenal staat op het punt om circa vijftig miljoen euro te spenderen aan twee versterkingen. The Gunners hopen Lucas Torreira (Sampdoria) en Sokratis Papastathopoulos (Borussia Dortmund) binnen afzienbare vast te leggen. 

Kwaliteitskrant The Guardian meldde enkele dagen geleden al dat Arsenal met Dortmund een akkoord had bereikt over de komst van Papastathopoulos. De Griekse verdediger kost de formatie uit Londen circa twintig miljoen euro. Zondag liet de dertigjarige Papastathopoulos via Instagram weten dat hij op het punt staat om het vliegtuig te pakken naar Engeland. 

Torreira (22, foto) zal zich voorlopig nog niet melden. De middenvelder van Sampdoria is momenteel met Uruguay actief op het WK in Rusland. Torreira stond zaterdag in de basis tijdens de achtste finale tegen Portugal, die door de Zuid-Amerikanen met 2-1 werd gewonnen. In de volgende ronde is Frankrijk de opponent. 

The Daily Mail weet dat Arsenal ongeveer dertig miljoen euro gaat betalen voor Torreira. Manager Unai Emery ziet de international als een perfecte versterking voor zijn middenveld. Massimo Ferrero, de president van Sampdoria, bevestigde onlangs dat de onderhandelingen met The Gunners in de afrondende fase waren aanbeland. 

Eerder versterkte Arsenal zich al met Stephan Lichtsteiner (Juventus) en Bernd Leno (Bayer Leverkusen).