Duitsers wrijven zich in de handen: 'Gaan hem zeker niet voor 50 miljoen verkopen'

1 juli om 19:14

Benjamin Pavard is een van de grootste revelaties in de Franse WK-selectie. De 22-jarige verdediger van VfB Stuttgart maakte dit seizoen pas zijn debuut voor Les Bleus en groeide uit tot de vaste rechtsback van de verliezend EK-finalist.

Pavard speelde negentig minuten tegen Australië, Peru en Argentinië en pakte uit met een wereldgoal tegen de Argentijnen. De beleidsbepalers van Stuttgart beseffen dat ze goud in handen hebben en willen dat graag zo houden. "We willen Benjamin graag behouden", laat Michael Reschke weten aan Stuttgarten-nachrichten.de. "Misschien dat we er in 2019 anders over denken, maar we gaan hem dit seizoen absoluut niet voor vijftig miljoen verkopen."

De Fransman heeft in Stuttgart nog een contract tot 2021 en Reschke beseft dat zijn club ooit afscheid zal moeten nemen van Pavard. "Ooit zal hij tot de beste verdedigers ter wereld behoren", aldus de directeur, die bijna van zijn stoel viel toen de Fransman scoorde tegen Argentinië. "Ik wist al dat hij een prima techniek heeft. Maar dat hij zo'n geweldig schot in de benen heeft, heeft hij goed geheim kunnen houden!"