'Ik woon alleen in Amsterdam, maar er is altijd een familielid. Belangrijk'

1 juli om 19:57

David Neres heeft moeten wennen toen hij het Braziliaanse Sao Paulo FC verruilde voor Ajax. De 21-jarige vleugelaanvaller is inmiddels echter gesetteld in Amsterdam, vertelt hij aan AT5.

"Het was lastig omdat ik nog nooit buiten Brazilië had gespeeld. Ik was ook nog nooit in Europa geweest", aldus Neres, die inmiddels een huis heeft gevonden in het stadsdeel IJburg. "Ik woon er alleen, maar er is ook altijd een familielid. Die blijft dan altijd even, maar er wordt altijd afgewisseld. Het is belangrijk dat ze thuis zijn." Neres heeft alle tijd om Amsterdam te ontdekken en verbaast zich over de grote hoeveelheid coffeeshops in de hoofdstad. "Het is anders dan ik in Brazilië gewend ben... Maar ik heb er niets tegen."

Neres lijkt van plan om voorlopig nog even in Amsterdam te blijven en denkt voorlopig niet aan een transfer. Ook een debuut in het Braziliaanse nationale elftal hangt volgens de buitenspeler nog niet in de lucht. "Ik zal eerst nog wat beter moeten worden", lacht de aanvaller. "Ik werk er hard voor en ik hoop ooit zo goed te worden dat ik geselecteerd word."