Opvallende WK-motivatie Mertens: 'Veel vrienden hebben daar een tv gekocht'

1 juli om 21:10

Dries Mertens heeft een wel heel bijzondere reden om vaak te scoren tijdens het WK in Rusland. Als België minimaal vijftien keer goals maakt, krijgen zijn vrienden een gratis televisie.

Dat zit zo: electronicawinkel Krëfel beloofde voor het WK in Rusland dat alle televisies die zijn gekocht tijdens het toernooi worden terugbetaald als België vijftien keer scoort. In gesprek met La Dernière Heure vertelt Mertens dat hij heel wat vrienden gelukkig kan maken.

"Ken je het merk Krëfel? Die winkel heeft beloofd om iedereen terug te betalen die een tv koopt tijdens het toernooi, als België vijftien goals maakt. We hebben er nu al negen", telt Mertens de goals tegen Panama, Tunesië en Engeland op.

In de aanloop naar de achtste finale tegen Japan is het peentjes zweten voor Krëfel, weet Mertens. "Ik heb veel vrienden die daar nu een televisie hebben gekocht en ik druk door zodat ze hem gratis kunnen hebben. Met de kwaliteiten van Eden Hazard en Romelu Lukaku erbij kunnen we heel wat gevaar creëren."