De Visser trekt lange neus naar PSV: 'Ze hadden geen geduld met hem'

2 juli om 07:39

Piet de Visser kijkt maandag met speciale belangstelling naar Brazilië - Mexico. Om 16.00 uur staat Fágner als rechtsback van de Seleção aan de aftrap. Als tiener werd de inmiddels 29-jarige Braziliaan gescout door De Visser, die hem naar PSV loodste.

In Eindhoven bleef een doorbraak van Fágner uit. Na één seizoen werd de kleine rechtsback weggestuurd. "Ik zeg nog weleens gekscherend tegen PSV dat hij daar tien jaar lang de vaste rechtsback had kunnen zijn", vertelt De Visser, in 2007 verantwoordelijk voor de PSV-transfer van Fágner, aan de NOS.

De meesterscout (83) heeft goede herinneringen aan Fágner. "Heel leuk en bijzonder dat hij nu zijn kans krijgt bij Brazilië. En hij doet het goed, hè? Rustig verdedigend, secuur in de opbouw, goede passing." BIj PSV lukte het niet. "Ik heb daar toen wel een beetje over gemopperd. Ik dacht: geef deze jongen gewoon een kans. Maar ze hadden geen geduld met hem. En daarna haalden ze jongens als Stanislav Manolev..."

Door blessures van Dani Alves (achtergebleven in Brazilië) en de andere rechtsback Danilo, is Fágner nu basisspeler onder bondscoach Tite. Na negentig minuten tegen Costa Rica en Servië lonkt ook een basisplaats tegen Mexico. De Visser: "Erg leuk voor die jongen. En voor mij is dat een beetje een lange neus naar PSV."