"Ik heb mijn hart gevolgd en toen bleef er maar één optie over: De Graafschap"

2 juli om 08:33

Ted van de Pavert is blij met zijn terugkeer bij De Graafschap. Alsof de 26-jarige verdediger nooit is weggeweest, stapte hij zondag het veld op voor de eerste training van het seizoen.

"Heerlijk om terug te zijn. Ik zie veel bekende gezichten en voel meteen weer waardering. Oude tijden herleven", vertelt Van de Pavert aan de Gelderlander. De verdediger kon rekenen op belangstelling van De Graafschap, NEC en een Italiaanse club uit de Serie B. Uiteindelijk volgde hij zijn gevoel. Van de Pavert komt transfervrij over van PEC Zwolle.

"Bij PEC zat ik in een uitzichtloze situatie en bij NEC heb ik sportief gezien een teleurstellend seizoen achter de rug. Ik heb mijn hart gevolgd en toen bleef er maar één optie over: De Graafschap", zegt Van de Pavert. "Dit is mijn club."

De selectie van De Graafschap heeft sinds zijn vertrek twee jaar geleden een metamorfose ondergaan, merkt Van de Pavert. Hij is daarom blij dat Hidde Jurjus óók terugkeert. "Met Hidde heb ik altijd een klik gehad, we zochten elkaar meteen weer op. En Stef ken ik natuurlijk ook goed", wijst hij op Stef Nijland, die net als hij overkwam van PEC.