De Vrij tekent contract in Milaan en mag zich officieel speler van Inter noemen

2 juli om 18:12

Stefan de Vrij mag zich officieel speler van Internazionale noemen. De 26-jarige verdediger heeft een contract tot medio 2023 getekend, meldt de Italiaanse topclub maandag. Hij was transfervrij, omdat zijn contract bij SS Lazio afliep.

In Italië werd de overstap al maanden geleden aangekondigd. De Vrij stond in de laatste speelronde met Lazio tegenover zijn nieuwe werkgever met als inzet een Champions League-ticket. Als het aan de Oranje-international had gelegen was hij niet in actie gekomen, maar daar wilden de Romeinen niet aan. Zijn vrees werd waarheid, want De Vrij veroorzaakte een strafschop en vertolkte zodoende een negatieve hoofdrol in het duel dat met 3-2 werd verloren.

Toch kijkt De Vrij met een goed gevoel terug op zijn periode bij Lazio. "Ik heb zeer mooie jaren gehad bij Lazio", wordt hij geciteerd door Voetbal International. "Volgens mij hebben we het maximale eruit gehaald. Behalve ons laatste doel helaas: het behalen van Champions League-voetbal. Van de geïnteresseerde clubs sprak Inter me het meest aan. Het project, de ambities en het gevoel dat ik erbij had. Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging en die heeft Inter me geboden."

De Vrij verliet Feyenoord in 2014 voor de Italiaanse hoofdstad. In Rome groeide hij uit tot een van de beste verdedigers van de Serie A. De mandekker kwam in vier jaar tijd tot 95 competitieduels, waarin hij acht keer scoorde.