Middenvelder mikt op leidersrol bij PSV: 'Denk dat het ook verwacht wordt'

2 juli om 19:08

Bart Ramselaar hoopt komend seizoen een belangrijke, leidende rol te vertolken bij PSV. De 22-jarige middenvelder begint aan zijn derde seizoen bij de regerend landskampioen.

Ramselaar kreeg tijdens zijn vakantie te horen dat Phillip Cocu naar Fenerbahçe zou gaan vertrekken. "Dat was aan de ene kant wel moeilijk", zegt hij tegen Omroep Brabant. "We hebben toch twee jaar samen gewerkt en hij heeft mij gehaald toen ik bij FC Utrecht speelde. Hij had vertrouwen in mij, maar nu moet ik me bewijzen en het vertrouwen in mezelf behouden."

Ook met Mark van Bommel aan het roer kijkt Ramselaar vol vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen. "Hij gaf meteen duidelijk aan waar hij heen wil en hoe hij wil spelen. Daar zijn we meteen mee aan de slag gegaan op de training." 

De jeugdinternational vindt het tijd dat hij zelf een leidende rol oppakt. "Op die manier kan ik ook belangrijk zijn voor het team, omdat er veel jonge jongens bij zitten. Dit wordt mijn derde jaar bij PSV, dus ik denk dat een leidersrol ook min om meer verwacht wordt van mij."