'Ajax en Blind komen er wel uit door Engels salaris, bal ligt bij United'

'Ajax en Blind komen er wel uit door Engels salaris, bal ligt bij United'

03-07-2018 06:42
95

Daley Blind heeft vanaf zijn vakantieadres kort gereageerd op de berichtgeving dat Ajax hem wil inlijven. De linkspoot van Manchester United lijkt niet onwelwillend tegenover een terugkeer te staan.

"Ik kan er niet zo veel over zeggen, maar iedereen weet hoe ik over Ajax denk", laat Blind weten aan De Telegraaf. De ochtendkrant pakte maandag uit met het nieuws dat de veelzijdige international in beeld is in Amsterdam. Duidelijk is evenwel dat de bal bij Manchester United ligt. Ajax en Blind komen er wel uit, omdat de Amsterdammers bereid zijn een 'Engels salaris' te betalen.

United lichtte echter de optie in het contract van Blind om hem aan een Duitse, Italiaanse of Spaanse club te verkopen. De financiële armslag van Ajax is een stuk beperkter. De Amsterdammers hebben algemeen directeur Edwin van der Sar, tevens oud-doelman van beide clubs, naar voren geschoven als onderhandelaar.

Overigens wilde vader Danny Blind niet reageren op de interesse in zijn zoon. De oud-verdediger is commissaris in de Johan Cruijff Arena.