Marca pakt uit: Ronaldo inderdaad op weg naar Juve, akkoord over salaris

Marca pakt uit: Ronaldo inderdaad op weg naar Juve, akkoord over salaris

03-07-2018 07:49
55

In navolging van de berichten in Italië pakt ook Marca groot uit met het verhaal dat Cristiano Ronaldo op weg is naar Juventus. De Portugese ster zou zijn financiële eisen al kenbaar hebben gemaakt aan de Oude Dame.

Ronaldo deed in mei een schok door de voetbalwereld gaan door na de Champions League-finale min of meer zijn afscheid aan te kondigen bij Real Madrid. Die woorden blijken nu allerminst grootspraak. Juventus weet al wat de 33-jarige aanvaller wil verdienen, namelijk dertig miljoen euro per jaar, en is bereid dat te betalen. In Turijn ligt een contract tot medio 2022 voor hem klaar.

De volgende uitdaging voor de Italiaanse kampioen is het bereiken van een akkoord met Real Madrid. Ronaldo heeft een transferclausule van duizend miljoen euro in zijn contract, maar heeft de toezegging dat hij voor een veel lager bedrag ook kan vertrekken. Dat werd in januari afgesproken. De transfersom zou behapbaar zijn voor Juventus, schrijft Marca.

Overigens wil Ronaldo niet vanwege het geld vertrekken uit de Spaanse hoofdstad. Hoewel de beloofde salarisverhoging uitbleef, gaat het de ster om respect. Daarnaast heeft hij alles gewonnen met Real en wacht in Italië een nieuwe uitdaging. Juventus wil eindelijk weer eens de Champions League winnen en voor Ronaldo zou het de derde club zijn waarmee hij dat kunststukje aflevert.

De komst van Ronaldo lijkt het vertrek van Gonzalo Higuain in te luiden. Juventus wil de Argentijnse aanvaller verkopen.

Lees ook'Zaakwaarnemer Ronaldo sluit vrede met Juve en bespreekt sensationele deal'