Kaalslag Roda JC niet voorbij: vertrek van geroutineerde garde bespreekbaar

3 juli om 08:36

Met een krappe, jeugdige selectie trapte Roda JC maandag af voor het nieuwe seizoen. Na een kaalslag op alle fronten moet de degradant vanaf de grond weer bouwen, erkent technisch directeur Harm van Veldhoven.

Hoewel Roda met slechts zeventien spelers aan de voorbereiding begon, is een vertrek van de geroutineerde garde die is gebleven 'bespreekbaar', laat Van Veldhoven weten. Onder meer Adil Auassar, Mohamed El Makrini en Ognjen Gnjatic mogen vertrekken, omdat ze de nodige salarisruimte innemen, meldt de Limburger. Daartegenover staat dat Van Veldhoven hoopt op minimaal vier versterkingen.

De prioriteit van Roda ligt bij een ervaren spits en een speler die zowel in de defensie als op het middenveld uit de voeten kan. "We zoeken in België en Duitsland. Huub Stevens helpt ons daarbij. Zo hopen we nog een aantal jongens met een bepaalde kwaliteit binnen te halen", vertelt Van Veldhoven, die trainer Robert Molenaar ondanks de degradatie het vertrouwen schenkt.

Molenaar had tijd nodig om het bittere einde van vorig seizoen te verwerken. "Toen ik na die laatste wedstrijd thuis kwam, voelde het alsof ik een vriend had verloren die een tijd ziek was geweest. Maar de tijd heeft uiteindelijk de grootste wonden geheeld."