'Dembélé trekt dat niet, hij wil geen nieuw contract signeren bij Tottenham'

3 juli om 13:41

Mousa Dembélé hoopt deze zomer te verkassen naar een nieuwe club. De blessuregevoelige middenvelder ziet het volgens journalist Kristof Terreur niet zitten om nóg een jaar onder Mauricio Pochettino te werken bij Tottenham Hotspur. Dat kan zijn lichaam niet aan, denkt Dembélé zelf. 

Afgelopen seizoen miste Dembélé (30) tal van wedstrijden wegens fysieke ongemakken. Het is nu tijd voor een nieuwe uitdaging, vindt de oud-speler van AZ en Willem II. "Dembélé wil geen nieuw contract signeren bij Spurs. Dat heeft niet echt met geld te maken, maar meer met het sportieve aspect", aldus Terreur bij de Transfer Talk Podcast. Hj houdt zich namens Het Laatste Nieuws bezig met de sterren van De Rode Duivels. 

Pochettino staat bekend als een manager die zijn spelers kéihard laat werken. Twee zware trainingen per dag zijn gebruikelijk. "Dembélé trekt dat niet nog een jaar. Daarom is hij nu geïnteresseerd in een transfer, naar Italië of China. Tottenham vraagt alleen veel geld voor hem - ongeveer 28 miljoen euro."

"Na het WK gaan we zien wat er gebeurt. Zijn contract loopt nog één jaar door. De zaakwaarnemer van Dembélé is in Italië geweest en heeft gesproken met Napoli en Internazionale", weet Terreur. "Ik vraag me wel af of Italiaanse clubs kunnen voldoen aan de vraagprijs van Spurs."