'FC Barcelona voert druk op, maar krijgt nul op rekest: De Jong blijft bij Ajax'

3 juli om 15:41

In Spanje wordt gemeld dat Frenkie de Jong deze zomer sowieso niet de overstap maakt naar FC Barcelona. Ajax heeft de Spaanse club laten weten onder geen enkele voorwaarde mee te werken aan een transfer.

Dat meldt het Catalaanse radiostation RAC1 dinsdag. Ajax is niet van plan om De Jong deze zomer al te laten vertrekken, waardoor de middenvelder sowieso nog een jaar in Amsterdam blijft. Volgens berichten uit Spanje had De Jong juist zijn zinnen gezet op een transfer naar Barcelona. Hij wilde niet nog een jaar wachten.

RAC1 meldt dat de onderhandelingen tussen Ajax en Barcelona definitief zijn afgebroken en dat de Spaanse club zich dan ook heeft teruggetrokken. De Jong zal nog minstens één seizoen moeten wachten voor hij zijn gewenste transfer krijgt en moet hopen dat Barcelona dan nog steeds geïnteresseerd in hem is.

Barcelona voerde de afgelopen dagen de druk op Ajax flink op, om op die manier alsnog een transfer te bewerkstelligen. Directeur spelersbeleid Marc Overmars houdt echter voet bij stuk en laat De Jong niet gaan. Barcelona en Ajax spraken naar verluidt al maanden over een transfer van de middenvelder.