PSV-kassa gaat rinkelen: deze vier clubs passen perfect bij WK-sensatie Lozano

PSV-kassa gaat rinkelen: deze vier clubs passen perfect bij WK-sensatie Lozano

04-07-2018 09:45
102

Na meerdere formidabele optredens op het WK lijkt Hirving Lozano niet meer te behouden voor PSV. De Mexicaanse vedette heeft de clubs ongetwijfeld voor het uitkiezen in alle topcompetities van Europa. Welke ploeg zou goed passen bij Lozano? VoetbalPrimeur maakte een rondje langs de velden en selecteerde vier namen. 

In juni 2017 betaalde PSV liefst acht miljoen euro aan het Mexicaanse Pachuca voor de destijds twintigjarige Lozano. Die forse investering heeft zich dubbel en dwars uitbetaald: de aanvaller werd een ware sensatie in de Eredivisie, met zeventien goals en acht assists tijdens zijn debuutseizoen op de Nederlands velden. Na een paar indrukwekkende wedstrijden in Rusland, met onder meer een winnende treffer tegen Duitsland, is de rekensom snel gemaakt: PSV gaat vroeg of laat héél veel geld verdienen aan Chucky.

De kans is groot dat Lozano zelfs al deze zomer zijn koffers pakt en de overstapt maakt naar de Premier League, Primera Division of Serie A. In buitenlandse kranten wemelt het van de transfergeruchten rond de sterspeler. Manchester City, FC Barcelona en Juventus zouden circa veertig miljoen euro willen betalen voor Lozano, die nog een contract heeft tot medio 2023.

Het feit dat Lozano en zijn management vorig jaar heel bewust kozen voor PSV als springplank, lijkt erop te wijzen dat de 33-voudig international (acht goals) aan gerichte carrièreplanning doet. Nu de Europese topclubs voor hem in de rij zullen staan, neemt Lozano hopelijk opnieuw een verstandige beslissing. Wekelijks spelen, een trainer die in hem gelooft en een tactiek die bij de dribbelaar past – dat is het devies. Welke teams zijn op het lijf van Lozano geschreven? VoetbalPrimeur pikte er een paar uit. 

Atlético Madrid
Een lepe speler als Lozano lijkt uitstekend te passen in de vechtmachine van trainer Diego Simeone. De Argentijnse oefenmeester kiest vrijwel altijd voor een 4-4-2 formatie: twee diepe aanvallers en twee spelers op de flanken moeten voor de goals zorgen. Met Diego Costa heeft Atleti een perfect aanspeelpunt waar Lozano omheen zou kunnen zwerven. De Europa League-winnaar betaalde onlangs al 70 miljoen euro voor Thomas Lemar. 

Liverpool
Na het contracteren van middenvelders Naby Keita en Fabinho is Liverpool nu op  zoek naar offensieve versterking. Achter sterspelers Mohamed Salah, Roberto Firmino en Sadio Mané is de spoeling dun. Daniel Sturridge en Daniel Ings mogen vertrekkken en Divock Origi kon afgelopen seizoen op huurbasis niet overtuigen bij VfL Wolfsburg. Lozano liet op het WK zien dat hij een ideale speler is voor het vlijmscherpe omschakelingsvoetbal dat Jürgen Klopp The Reds laat spelen. 

SSC Napoli
Jorginho, Dries Mertens, Marek Hamsik, Kalidou Koulibaly: diverse grote namen van Napoli kunnen deze zomer voor tientallen miljoenen verkassen. Carlo Ancelotti, de opvolger van succestrainer Maurizio Sarri, lijkt dan ook een gigantisch transferbudget tot zijn beschikking te krijgen. Amin Younes - zijn bizarre verhaal is inmiddels bekend - ziet een verhuizing naar Zuid-Italië niet zitten en dus moet Napoli sowieso op zoek naar een nieuwe aanvaller die vanaf de vleugels voor dreiging kan zorgen. Ook de vice-kampioen is, net als Liverpool, een ploeg die in de tegenaanval op z'n best is. Ogenschijnlijk ideaal voor Lozano, dus. 

Valencia
Na een paar magere jaren heeft Valencia de weg omhoog weer ingezet. Trainer Marcelino slaagde er afgelopen seizoen in om zich met Los Che te plaatsen voor de Champions League. Het ticket voor het lucratieve toernooi levert Valencia tientallen miljoenen euro's op. In mei schreven Spaanse media dat de zesvoudig landskampioen daadwerkelijk een oogje heeft op Lozano. De Mexicaan kan in Mestalla de vervanger worden van vleugelaanvaller Gonçalo Guedes. Hij werd afgelopen jaar gehuurd van Paris Saint-Germain en was goed voor vijf goals en negen assists.