Ars over bizarre Fortuna-ervaring: 'Die griezel zat er gewoon bij, wat een engnek'

3 juli om 19:56

Sjoerd Ars wist niet wat hij meemaakte in zijn periode bij Fortuna Sittard. De aanvaller, die onlangs een punt zette achter zijn carrière, kan een dik boek schrijven over zijn ervaringen met toenmalig trainer van de Limburgers, Sunday Oliseh.

"Zoek in het woordenboek de letterlijke betekenis van het woord narcist en je hebt exact het karakter van Sunday Oliseh", steekt Ars van wal tegen Voetbal International. "Ik dacht toch het nodige te hebben meegemaakt, met allerlei uiteenlopende figuren, maar bij Fortuna Sittard maakte ik vorig seizoen met Oliseh een krankzinnig persoon mee. Soms leek het wel een film, per dag verschillend qua genre. Hij had de hele club in zijn greep."

"Oliseh was een alleenheerser, die geloofde in het Sprookje Oliseh", aldus Ars, die aanvankelijk in de spelersraad zat. In een gesprek met de clubleiding stipte de raad de problemen aan. "Een paar dagen later kwamen we op de club en moesten alle spelers in de kleedkamer blijven zitten. Oliseh was ziedend en had de vijf namen, die in de spelersraad zaten, groot op het bord geschreven. Hij ging helemaal door het lint."

"Oliseh draaide het om en zei tegen de rest van de groep: 'Jongens, laat dat vijftal maar aan mij over, ik ga jullie beschermen'. Knettergek", vertelt Ars. "Het ergste was dat Oliseh precies kon opsommen wie van ons wat had aangegeven. En die griezel van een Chudik zat er gewoon bij. Toen Oliseh was uitgeraasd, ben ik op de technisch directeur afgestapt: Wat een engnek ben jij, ik wil nooit meer iets met jou te maken hebben. Het trieste was nog dat Oliseh echt eindeloos in zichzelf geloofde."

Lees meer over:

Deel via