Meer nieuws uit Portugal: Juventus is rond met Ronaldo en betaalt 120 miljoen euro

3 juli om 23:25

Cristiano Ronaldo zal volgend seizoen het shirt van Juventus dragen, schrijft het Portugese medium O Jogo dinsdagavond. Volgens de sportkrant is Ronaldo al rond met Juventus, dat bereid is om de gelimiteerde afkoopsom voor de vijfvoudig Ballon d'Or-winnaar op tafel te leggen.

Real Madrid had aanvankelijk een clausule van één miljard euro in de verbintenis van de 33-jarige superster opgenomen, maar heeft deze inmiddels laten zakken naar 120 miljoen euro. Juventus wil dit bedrag volgens O Jogo graag naar Madrid overmaken om zich van de diensten van Ronaldo te verzekeren. De Oude Dame lijkt bovendien bereid om aan de financiële wensen van de Portugees te voldoen én om hem een vierjarig contract voor te schotelen.

Ronaldo vertrok in 2009 voor 94 miljoen euro naar De Koninklijke en won sindsdien vier keer de Champions League, twee keer de Primera Division en twee keer de Copa del Rey. De afgelopen maanden is de relatie tussen Ronaldo en de club echter bekoeld. Contractbesprekingen tussen beide partijen liepen op niets uit en Ronaldo voelde zich niet genoeg gewaardeerd door voorzitter Florentino Perez.