'Van de Beek liet transfer schieten en blijft bij Ajax; De Ligt ziet Juve zitten'

4 juli om 06:38

Donny van de Beek liet deze zomer een transfer naar AS Roma schieten. De middenvelder heeft er bewust voor gekozen om nog een jaar bij Ajax te blijven.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad woensdag. Van de Beek wilde bij Ajax blijven om nog een keer kampioen te worden. Dat is het grote doel van de club en daar wordt ook flink in geïnvesteerd. Dusan Tadic werd voor miljoenen binnengehaald en ook Daley Blind staat hoog op het verlanglijstje. Daarnaast doet Ajax er alles aan om talenten als Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong binnenboord te houden.

Van de Beek voelt er nu niets voor om weg te gaan bij Ajax. Hij had Justin Kluivert achterna kunnen gaan, die niet besloot te blijven en twee weken geleden vertrok naar Roma. Van de Beek is vorig jaar door buitenlandse media al in verband gebracht met de Serie A-club.

Matthijs de Ligt
Italiaanse media meldden dat dat De Ligt op de radar staat bij Juventus en dat wordt nu ook door het AD gemeld. De ochtendkrant schrijft dat de achttienjarige stopper een transfer naar De Oude Dame 'ziet zitten'. Zijn zaakwaarnemer Mino Raiola was naar verluidt al in Italië om zaken te doen, maar Ajax is niet van plan om mee te werken. Ook FC Barcelona en diverse Premier League-clubs zijn in een eerder stadium al genoemd.