Update: NEC weet genoeg en gaat niet verder met Tottenham-jongeling

7 juli om 19:37

NEC Nijmegen heeft een jonge Engelsman op proef. Jaden Brown speelt momenteel voor Tottenham Hotspur, maar maakt mogelijk de overstap naar Nijmegen. Ook FC Dordrecht is bij de zoektocht naar versterking uitgekomen bij een Engelsman. 

De 19-jarige Brown speelt het liefst als linkervleugelverdediger. Woensdag staat hij voor het eerst op het veld met de selectie van Jack de Gier. Hij krijgt tot en met zaterdag om te laten zien wat hij waard is. NEC bepaalt daarna of zij denken dat Brown een versterking is, zo meldt de club op de website.

Brown speelde het afgelopen seizoen bij The Spurs, waar hij actief was bij Onder 23. Vorig jaar maakte hij de overstap vanuit het Onder 18 team. In de Premier League voor beloften kwam hij tot 23 wedstrijden, waarin hij twee keer scoorde en twee assists gaf.

Ook bij FC Dordrecht loopt een Engelsman proef, weet RTV Rijnmond. De 22-jarige linksback Brandon Ormonde-Ottewill (foto) traint daar mee. Hij komt uit de jeugd van Arsenal, maar speelt inmiddels voor Swindon Town. Ormonde-Ottewill speelde eerder een jaar voor Helmond Sport, maar kwam toen door blessureleed eigenlijk niet tot spelen.

Update 7/7 19.37: Tottenham-back Brown gaat níet aan de slag in Nijmegen. De verdediger heeft niet voldoende indruk gemaakt op de technische staf om een contract af te dwingen. Dat meldt Omroep Gelderland zaterdag. Brown deed vrijdag mee in het oefenduel met de amateurs van NEC. Die wedstrijd werd met 7-0 gewonnen.