Update: NEC maakt komst van transfervrije PEC Zwolle-verdediger officieel

Update: NEC maakt komst van transfervrije PEC Zwolle-verdediger officieel

04-07-2018 19:18
71

PEC Zwolle neemt definitief afscheid van Josef Kvida. Hoewel de club het vertrek van de verdediger nog niet heeft bevestigd via de officiële kanalen, is op social media al te zien hoe hij poseert met een shirt van zijn nieuwe club: NEC. 

Onder meer dagblad de Stentor maakt inmiddels melding van het vertrek van Kvida. Tijdens de afgelopen seizoenshelft werd de Tsjech door PEC Zwolle verhuurd aan Almere City. Ondanks een doorlopend contract mocht Kvida (21) nu definitief vertrekken uit Zwolle. 

In Nijmegen ligt er volgens diverse bronnen een tweejarig contract klaar voor Kvida. Eerder werd bekend dat aanvaller Anass Achahbar óók de overstap maakt van PEC naar NEC. De aanvaller wordt verhuurd. PEC nam vorige week ook al afscheid van verdedigers Nicolás Freire en Ted van de Pavert. Van spits Piotr Parszyszek wordt eveneens verwacht dat hij binnenkort verkast. 

Update 19.18: NEC heeft de komst van Josef Kvida officieel gemaakt. De 21-jarige verdediger uit Tsjechië komt transfervrij over van PEC Zwolle en tekent een tweejarig contract met een optie voor nog een seizoen. "Met Josef halen we een winnaar binnen, die altijd met 100 honerd beleving speelt en traint", stelt technisch directeur Remco Oversier.