Vitesse verrast en plukt 'volwassen' verdediger (20) weg bij Jong Ajax

4 juli om 18:10

Danilho Doekhi verruilt Ajax voor Vitesse. Dat meldt de Arnhemse club woensdag via de officiële kanalen. De twintigjarige verdediger tekent voor vier jaar.

Doekhi speelde afgelopen seizoen bij Jong Ajax, waarmee hij het kampioenschap in de Jupiler League pakte. Met 33 competitiewedstrijden had hij een aanzienlijk aandeel in de titel. Het neefje van Jong Ajax-assistent Winston Bogarde maakte in 2016 de overstap van Excelsior naar Ajax, maar een debuut in de Amsterdamse hoofdmacht bleef uit.

"Met Jong Ajax hebben we een geweldig jaar achter de rug. Na het kampioenschap was voor mij de vraag of ik bij Jong Ajax wilde blijven, of een stap naar de Eredivisie wilde maken", verklaart Doekhi op de website van zijn nieuwe club. "Vitesse speelt verzorgd voetbal en dat ligt mij goed. Ik hoop mij snel aan te passen aan het niveau en ga met veel vertrouwen de concurrentiestrijd aan."

Marc van Hintum, technisch directeur van Vitesse, is blij met de versterking. "Doekhi heeft een goed seizoen achter de rug en wij zien veel potentie in hem. Hij is nog jong, maar maakt een volwassen indruk. Met de komst van Doekhi hebben we de posities centraal achterin meer dan dubbel bezet."

Doekhi is de zevende nieuwkomer bij Vitesse deze zomer. Eerder sloten Khalid Karami, Rasmus Thelander, Oussama Darfalou, Max Clark, Jake Clarke-Salter en Matus Bero aan.