'Mertens besefte na de zege op Japan als geen ander dat zijn WK erop zit'

4 juli om 23:31

De kans bestaat dat Dries Mertens een hoge prijs moet betalen voor de WK-ontsnapping van België tegen Japan. De aanvaller dreigt zijn basisplaats kwijt te raken.

De Waalse krant La Capitale speculeert woensdag over Mertens, die in de kwartfinale tegen Brazilië mogelijk het kind van de rekening wordt. Bondscoach Roberto Martinez is tijdens de drie rustdagen druk bezig met het uitdokteren van zijn tactische plan. Daarin is volgens La Capitale geen ruimte voor Mertens.

Het Franstalige dagblad is er zelfs van overtuigd dat de aanvaller van Napoli niet meer in de basis zal staan tijdens het WK. 'Toen Mertens de kleedkamer uitstapte in de Rostov Arena, besefte hij als geen ander dat zijn WK er nu al op zit', klinkt het. Marouane Fellaini en Nacer Chadli zouden de belangrijkste kandidaten zijn om de plek van Mertens in te nemen.

Yannick Carrasco kan volgens La Capitale wel weer rekenen op een basisplaats, ondanks zijn matige optreden tegen de Japanners. België won in de achtste finale met 3-2 door een doelpunt van Nacer Chadli diep in blessuretijd.