Transfergekte in Arnhem: zó gaat het nieuwe Vitesse van Slutsky eruitzien

Transfergekte in Arnhem: zó gaat het nieuwe Vitesse van Slutsky eruitzien

05-07-2018 16:00
75

Vitesse dendert door op de transfermarkt. De Arnhemmers moeten er dit seizoen door de Europese kwalificatie vroeg staan en dat is terug te zien in het beleid. Hoe gaat het nieuwe Vitesse eruitzien?

De ploeg van de nieuwe trainer Leonid Slutsky wil afrekenen met de reputatie van de Nederlandse play-offwinnaars van de laatste jaren. Telkens kwam het Europese avontuur vroeg ten einde. Met de aankopen van de afgelopen dagen staat er in de Gelredome echter een uitstekende ploeg. Slutsky heeft, zo is inmiddels wel duidelijk, echt wat te kiezen.

Gevecht onder de lat
De eerste knoop die Slutsky moet doorhakken: wie wordt eerste keeper in Arnhem? Remko Pasveer kwam vorig seizoen over van PSV, maar stapelde blunder op blunder en werd geslachtofferd voor Jeroen Houwen. De jonge keeper (22) moet zijn plek onder de lat weer zien te veroveren. Het is niet uitgesloten dat Vitesse nog een nieuwe doelman gaat halen.

Defensie ondergaat metamorfose
Vitesse moet zich door drie Europa League-voorrondes worstelen en dat vergt defensieve zekerheid. Qua bezetting zit het wel snor in Arnhem. Met de komst van Jake Clarke-Salter, Rasmus Thelander én Danilho Doekhi, aangevuld door Maikel van der Werff, zijn de posities centraal achterin dubbel bezet. Op dit moment lijken Thelander en Van der Werff de beoogde opvolgers van de vertrokken Matt Miazga en Guram Kashia.

Dat het in Vitesse-selectie stikt van de goede spelers, blijkt wel uit het luxeprobleem van Slutsky links achterin. Gezien de prestaties aan het einde van vorig seizoen mag Alexander Büttner uitgaan van een basisplaats als linksback, maar de Achterhoeker voelt nieuweling Max Clark in zijn nek hijgen. Lassana Faye valt buiten de boot en mag vertrekken. Khalid Karami, die deze zomer overkwam van Excelsior, is de beoogde rechtsback, vóór Slutsky's landgenoot Vyacheslav Karavaev.

Eredivisie-middenveld
Ook voor het middenveld haalde Vitesse al versterking. Matus Bero kwam deze week over van Trabzonspor en tekende voor vier jaar. Het is afwachten of de Slowaak ook meteen een basisplaats opeist op het driemansmiddenveld. Met Navarone Foor, Thulani Serero en Thomas Bruns heeft Slutsky de beschikking over drie middenvelders die zich op Eredivisie-niveau hebben bewezen. De uitblinker van vorig seizoen, Mason Mount, is terug naar Chelsea. En dan is er nog Aleksandr Golovin, die via Chelsea in Arnhem zou kunnen belanden.

Bekende aanval én vers bloed
De drie aanvallers zullen, afgaande op vorig seizoen en de eerste week van de voorbereiding, waarschijnlijk Roy Beerens, Tim Matavz en Bryan Linssen worden. Daarachter staat een flink aantal talenten te trappelen. Mitchell van Bergen, Thomas Buitink en nieuweling Oussama Darfalou zorgen ervoor dat Vitesse alle posities dubbel bezet heeft. En daar komt de Nigeriaanse tienersensatie Hilary Gong misschien ook nog bij.

Conclusie
Met nog bijna twee maanden te gaan op de transfermarkt kan Vitesse absoluut nog spelers kwijtraken én binnenhalen, maar vooralsnog kan geconcludeerd worden dat de leiding van de Arnhemmers zijn zaakjes uitstekend op orde heeft.

De bankzitters: Pasveer, Clarke-Salter, Clark, Karavaev, Kruiswijk, Doekhi, Ali, Schuurman, Bero, Van Bergen, Buitink, Darfalou

N.B. Het gaat hier om de ideale elf, eventuele blessures zijn niet meegenomen