'Toen de club Van Gaal dreigde te ontslaan, is de spelersgroep in actie gekomen'

'Toen de club Van Gaal dreigde te ontslaan, is de spelersgroep in actie gekomen'

05-07-2018 14:44
13

Het moment waarop Louis van Gaal dreigde te worden ontslagen bij AZ, was uiteindelijk de basis voor de landstitel. Dat stelt Kees Luijckx, die onderdeel uitmaakte van de groep die in 2009 landskampioen werd. 

"Ik weet nog goed dat er een periode was waarin de club hem dreigde te ontslaan, toen is de spelersgroep in actie gekomen. Dat is een cruciaal moment geweest. Daar hebben we voor mijn gevoel de basis gelegd voor de titel", stelt hij op de website van AZ.

Luijckx heeft enkel lovende woorden voor de oefenmeester. "Louis van Gaal was voor mij de ideale leermeester", stelt hij. "Op de training speelden we vaak elf tegen elf. Toen het aan het begin van het seizoen minder liep gaf dat nog wat spanningen. Maar we stopten daar niet mee. Van Gaal wilde alles tot in het allerlaatste detail herhalen. Uiteindelijk wierp dat zijn vruchten af."

Volgens de verdediger, momenteel onder contract bij het Deense SönderjyskE, was het in die periode minder gewoon dat jongens van de club, zoals hijzelf, een kans kregen in het eerste. "Ik vind het wel mooi om te zien dat er nu zoveel jeugdspelers doorbreken bij AZ. In dat opzicht is het een wereld van verschil met tien jaar geleden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie