Kuipers wekt enthousiasme in Engeland: 'De rijkste scheidsrechter ter wereld'

5 juli om 15:50

In Engeland is men enthousiast over de aanstelling van Björn Kuipers voor de WK-kwartfinale tegen Zweden. Donderdag wijdt The Daily Mirror een groot artikel aan de arbiter uit Oldenzaal.

De Britse boulevardkrant is onder de indruk van Kuipers. 'Kuipers mag zich de rijkste scheidsrechter ter wereld noemen', klinkt het. 'Omdat hij elk jaar miljoenen verdient met zijn supermarkten, raakt hij niet snel onder de indruk van de mega-rich superstars in het huidige voetbal.'

De Nederlandse arbiter wordt geprezen om het feit dat hij niet afhankelijk is van zijn baan als scheidsrechter. The Daily Mirror vond uit dat Kuipers enkele (Jumbo-)supermarkten verkocht en nog één grote zaak heeft, die in 2016 zo'n dertien miljoen euro waard was.

'Ondanks dat hij elk jaar dikke winsten draait en de enige aandeelhouder is, keert hij nauwelijks dividend uit omdat hij kennelijk genoeg heeft om zijn familie te onderhouden. Daarnaast investeert Kuipers in vastgoed, dat inmiddels vijf miljoen euro waard is', besluit The Daily Mirror.

Kuipers fluit komende zaterdag de kwartfinale tussen Engeland en Zweden. In Samara wordt om 16.00 uur afgetrapt. Kuipers leidde eerder Egypte - Uruguay, Brazilië - Costa Rica en Spanje - Rusland in goede banen.