Update: Napoli pakt door en haalt ook tweede doelman weg bij Udinese

5 juli om 18:58

Jeroen Zoet en Jasper Cillessen kunnen een transfer naar Napoli uit het hoofd zetten. De Italiaanse club heeft de komst van een andere doelman, Alex Meret, donderdagmiddag bevestigd. 

De 21-jarige doelman komt over van Udinese en is de opvolger van Pepe Reina, die deze zomer transfervrij de overstap maakt naar AC Milan. Door het aanstaande vertrek van Reina werd er al volop gespeculeerd over versterkingen voor onder de Napoli-lat. PSV-doelman Zoet en FC Barcelona-reserve Cillessen werden meermaals gelinkt aan de club uit de Serie A en ook Ajacied André Onana werd in verband gebracht met Napoli. Nu Meret is gepresenteerd, zijn die transfers definitief van de baan. 

Voor Napoli is het al de tweede versterking van de dag. Fabián Ruiz kwam over van Real Betis en moet Jorginho doen vergeten in Napels. Napoli heeft dertig miljoen euro betaald voor de Spaanse middenvelder. Afgelopen seizoen eindigde Napoli als tweede in de Serie A, achter kampioen Juventus.

Update 18.58: Napoli heeft donderdag nóg een doelman vastgelegd. De 32-jarige Griek Orestis Karnezis komt samen met collega-sluitpost Meret over van Udinese. Voorzitter Aurelio De Laurentiis heeft dat donderdagavond bekendgemaakt via Twitter.