Suárez: 'Toen ik de beelden terugzag van hoe ik Bakkal beet, moest ik huilen'

6 juli om 07:54

Luis Suárez heeft spijt van het gedrag dat hij in het verleden op het voetbalveld vertoonde. De Uruguayaanse ex-Ajacied was betrokken bij drie bijtincidenten, maar wil dit verleden definitief achter zich laten.

Tijdens het WK van 2014 ging Suárez voor het laatst over de schreef: hij beet de Italiaans Giorgio Chiellini in zijn arm. "Ik had mensen, zoals mijn teamgenoten, laten vallen. Mijn coach Oscar Tabarez, El Maestro, was ziedend", vertelt de topschutter aan De Telegraaf. Suárez werd voor vier maanden geschorst door de FIFA en mocht gedurende die tijd zelfs niet in stadions aanwezig zijn. "Ze behandelden me erger dan een crimineel. Je kunt een speler straffen, je kunt een speler schorsen, maar kun je hem verbieden bij zijn ploeggenoten te zijn?"

"Ik mocht niet eens meer naar pupillenwedstrijden van mijn negen- en tienjarige neefjes kijken", vervolgt Suárez. "Het werd me zelfs verboden om een rondje rond een trainingsveld te rennen. Ik mocht niet meer naar mijn werk gaan!" De ex-Ajacied noemt de lengte van zijn straf disproportioneel. "En Zinedine Zidane dan met zijn kopstoot bij Marco Materazzi tijdens de WK-finale van 2006? Drie wedstrijden kreeg hij…"

Suárez benadrukt echter dat hij geschrokken is van zichzelf. Dat was al zo in 2010, toen hij als speler van Ajax zijn tanden in de schouder van PSV'er Otman Bakkal zette. "Toen ik thuiskwam en op tv de beelden zag, moest ik huilen. Mijn vrouw Sofi had op de tribune gezeten en op dat moment besefte ze niet wat er was gebeurd. Toen ze de beelden zag, zei ze: Wat bezielde je in hemelsnaam?"