Vrachtwagen rijdt in op Kappelhof: oud-speler Ajax en Groningen naar ziekenhuis

6 juli om 10:18

Johan Kappelhof heeft deze week de schrik van zijn leven gehad. De Nederlandse verdediger van Chicago Fire is in de Verenigde Staten betrokken geraakt bij een auto-ongeluk.

Dat meldt NBC Chicago. Kappelhof was donderdagochtend op weg naar de training, toen zijn Volkswagen werd geramd door een vrachtwagen. De daders ging er na het ongeluk vandoor. Kappelhof werd afgevoerd naar het ziekenhuis, maar zijn verwondingen vielen mee.

De truck reed even voor 9.30 uur op Harlem Avenue in Chicago in op twee personenwagens, waaronder die van Kappelhof. De auto van de Nederlander sloeg bij de crash over de kop. De chauffeur en bijrijder kozen het hazenpad, maar kwamen door hun kapotte voertuig niet ver, gingen te voet verder en werden uiteindelijk ingerekend door de politie.

Het is volgens NBC Chicago een wonder dat Kappelhof, die in Nederland voor Ajax en FC Groningen speelde, geen grote verwondingen heeft overgehouden aan het incident, gezien de staat van zijn auto. Na een kort bezoek aan het ziekenhuis meldde Kappelhof zich 'gewoon' op de club.