Vitesse breekt met 'botsende' opleider: "Ik vertrek met opgeheven hoofd"

6 juli om 13:48

Vitesse gaat op zoek naar een nieuwe hoofd jeugdopleiding. Edwin Petersen is vrijdag vertrokken vanwege een verschil van inzicht wat betreft het beleid.

De Arnhemse club doet geen mededelingen over de exacte reden van de breuk, maar de Gelderlander weet dat Petersen op de werkvloer botste met trainers. Daardoor zouden vertroebelde verhoudingen zijn ontstaan. Petersen stond twee jaar aan het roer bij de Vitesse-academie. Zijn taken worden overgenomen door Joseph Oosting, Kevin Moeliker, Richard van der Lee en Bart van Rooijen.

"Het is altijd vervelend als je afscheid moet nemen van bevlogen collega's", reageert technisch directeur Marc van Hintum op de clubsite. "We willen met onze voetbalacademie toonaangevend zijn in Nederland. De academie staat op dit moment al heel aardig, maar we hopen met nieuw elan een iets andere koers te gaan varen. We willen Edwin bedanken voor zijn enorme toewijding en wensen hem veel succes in zijn verdere carrière."

Petersen: "Natuurlijk is het jammer als blijkt dat de visies niet meer overeen komen. Gelukkig laat ik bij Vitesse een voetbalacademie achter die wederom door de KNVB gecertificeerd is als internationale voetbalacademie. (...) Ik vertrek daarom met opgeheven hoofd en kijk uit naar volgende uitdagingen."