Drenthe tekent bij Sparta en keert 'fit en enorm gemotiveerd' terug als voetballer

6 juli om 14:54

Royston Drenthe is komend seizoen te bewonderen in de Keuken Kampioen Divisie. Sparta maakt vrijdag bekend dat de 31-jarige voetballer voor één seizoen is gecontracteerd.

Drenthe zette vrijdag in het bijzijn van de hele familie zijn handtekening onder een éénjarig contract. De oud-speler van onder meer Feyenoord en Real Madrid trainde sinds de start van de voorbereiding mee bij Sparta, maakte indruk en dwong daarmee een contract af.

"In de twee weken dat Royston meetraint en de wedstrijden speelt, bleek hij een aanwinst voor de selectie", verklaart technisch directeur Henk van Stee op de Sparta-website. "Hij is fit, enorm gemotiveerd en blijkt het voetballen allerminst verleerd. Zowel Royston als wij zijn erg enthousiast en zijn blij dat hij nu de selectie komt versterken."

Drenthe is blij met zijn terugkeer op de Nederlandse velden. "De laatste jaren miste ik vaak plezier in het voetbal, maar dat hervond ik snel bij Sparta", laat hij weten. "Ik ben Sparta dankbaar voor deze kans en hoop met de club promotie af te dwingen."