Courtois haalt gram na Belgische heldenrol op WK: "Dit is daarom ook payback"

7 juli om 07:59

De heroïsche zege van België op Brazilië (2-1) in de kwartfinale van het WK voelt ook als een persoonlijke overwinning voor Thibaut Courtois. De Belgische doelman haalde na afloop zijn gram.

"Ik voel dat ik nu in topvorm ben", zegt Courtois, die een paar moeilijke maanden achter de rug heeft, tegen de NOS. "Ik ben naar dit WK toe gegroeid. In maart zijn er veel slechte dingen over me gezegd. Dit is daarom ook payback. Ik weet dat de kritiek die ik kreeg niet altijd terecht was. Vandaag stond ik er weer."

Wat heet, Courtois was één van de beste Belgen in Kazan. In de blessuretijd hield hij de Rode Duivels overeind met een wereldredding op een schot van Neymar. "Op de tegenaanval waren we dodelijk", wijst hij naar de aanval én bondscoach Roberto Martinez. "Chapeau voor de trainer, die een goed plan had gemaakt. We hadden weliswaar geluk met de corner van Brazilië (Thiago Silva raakte de paal, red.), maar we zaten goed in de wedstrijd. In de beslissende fase stonden we er."

<iframe style="height:315px;width:100%;max-width:560px" width="300" height="150" scrolling="no" frameBorder="0"></iframe>