Bommelding bij Abe Lenstra Stadion blijkt uit de hand gelopen grap

Bommelding bij Abe Lenstra Stadion blijkt uit de hand gelopen grap

07-07-2018 11:28
62

De bommelding bij het Abe Lenstra Stadion van sc Heerenveen van eerder deze week blijkt een uit de hand gelopen grap te zijn. Dat laat Heerenveen zaterdagochtend via de officiële kanalen weten.

Er werd dinsdagmiddag gebeld met Heerenveen. Een medewerker werd verteld dat er de volgende dag een bom zou ontploffen in het stadion. Na het telefoontje is er direct contact gezocht met de politie en een onderzoek gestart om de beller te achterhalen. 'Ondertussen werden veiligheidsmaatregelen genomen', schrijft Heerenveen op de clubsite.

Er werden speurhonden ingezet en ook moest er een groot gebied worden afgezet. Diverse bedrijven konden niet open, een school bleef gesloten en diverse sporttrainingen werden afgelast. Er werden uiteindelijk geen explosieven gevonden.

Dankzij een uitgebreid telecomonderzoek lukte het om de bellers te achterhalen. 'Uiteindelijk kreeg het onderzoeksteam zicht op een groepje jongens uit het zuiden van het land. Drie van hen bleken daadwerkelijk betrokken te zijn geweest bij het telefoontje richting sc Heerenveen. Het trio werd, dankzij goede samenwerking met de politie in het zuiden van het land, aangehouden', schrijft Heerenveen.

Heerenveen meldt dat na verhoor duidelijk werd dat het om een uit de hand gelopen grap ging. Tegen de drie is proces-verbaal opgemaakt. Het Openbaar Ministerie gaat nu bepalen wat er met de jongens moet gebeuren.