'Bayern München klopt aan bij FC Porto: openingsbod van 35 miljoen euro'

7 juli om 20:21

Bayern München hoopt zich deze zomer te versterken met Alex Telles. Volgens de Portugese sportkrant O Jogo heeft de kampioen van Duitsland een openingsbod van 35 miljoen euro uitgebracht op de linksback van FC Porto. 

De topclub uit de Primeira Liga heeft Bayern inmiddels laten weten niet akkoord te gaan met dat bedrag, weet O Jogo. In het contract van de 25-jarige Telles staat een afkoopclausule van 40 miljoen euro. Bayern zal dus nog enkele miljoenen meer moeten aftikken om de Braziliaanse vleugelverdediger in te kunnen lijven.

Telles wordt door Der Rekordmeister gezien als een geschikte opvolger van Juan Bernat. De Spanjaard staat op zijn beurt voor een terugkeer naar Spanje. Afgelopen seizoen kwam Bernat al amper in actie in de Bundesliga. Trainer Niko Kovac wil graag een volwaardige concurrent voor David Alaba aantrekken. 

Telles speelt sinds 2016 voor FC Porto. Eerder droeg hij het shirt van Internazionale en Galatasaray. Volgens O Jogo hebben ook Juventus en Chelsea concrete belangstelling voor de linksback.