Update: Feyenoord bevestigt: Haps mist 'aanzienlijk deel' van voorbereiding

Update: Feyenoord bevestigt: Haps mist 'aanzienlijk deel' van voorbereiding

09-07-2018 17:00
32

Feyenoord moet het voorlopig stellen zonder Ridgeciano Haps. De linksback kampt met een blessure en is voorlopig uit de roulatie, zo meldt het Algemeen Dagblad zondagmiddag.

Wat Haps mankeert, is niet duidelijk. Zowel het AD als Feyenoord communiceert nog niets over de toedracht van de blessure. Wel is duidelijk dat de linksbenige verdediger van de Rotterdammers de start van de competitie mist. Dat biedt kansen voor Tyrell Malacia. De jonge back uit de jeugdopleiding van Feyenoord kwam afgelopen seizoen al geregeld in actie voor de hoofdmacht en deed dat meestal naar behoren. 

Een jaar geleden kwam Haps over van AZ. De 25-jarige verdediger kende een goed debuutjaar met het winnen van de KNVB Beker als hoogtepunt. In totaal kwam hij in zijn eerste jaar bij Feyenoord tot 31 optredens in het eerste elftal. Op 4 augustus speelt Feyenoord tegen landskampioen PSV om de Johan Cruijff Schaal. Op 12 augustus staat de eerste competitiewedstrijd gepland. De Graafschap is dan de tegenstander. 

Update  18.28: FOX Sports weet zondagavond te melden dat Haps geveld is door een bovenbeenblessure. Een woordvoerder van de Rotterdamse club laat dat weten. Het is nog onduidelijk hoe ernstig de schade is en of de back, zoals het AD meldt, de start van het nieuwe Eredivisie-seizoen inderdaad niet zal halen. 

Update 09/07 17.00: Feyenoord heeft via de officiële kanalen inmiddels bevestigd dat Haps een tijdje uit de roulatie zal zijn. Volgens de club 'mist hij een aanzienlijk deel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen'. Daardoor is de linksback ook niet met de ploeg mee naar Zwitserland gereisd voor het trainingskamp.