'Veel interesse voor Ajacieden: bod van veertig miljoen achteloos weggewuifd'

'Veel interesse voor Ajacieden: bod van veertig miljoen achteloos weggewuifd'

12-07-2018 09:54
238

Ajax heeft liefst vijf spelers onder contract die mogelijk nog voor 1 september voor een nieuwe club kiezen. Volgens Voetbal International staan Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech, David Neres, Kasper Dolberg en Frenkie de Jong er nog altijd goed op in het buitenland.

De Ligt lijkt van het vijftal het meeste geld op te kunnen leveren, namelijk zo'n veertig tot vijftig miljoen euro. Er schijnt zelfs al een bod te zijn geweest van 40 miljoen, dat door Ajax achteloos is weggewuifd, schrijft VI. De Amsterdammers willen de verdediger absoluut niet kwijt, maar het is de vraag of De Ligt zin heeft in nog een seizoen in de Eredivisie.

Ziyech wil sowieso een stap maken. Zijn naam werd donderdagochtend in verband gebracht met Olympique Lyon, nadat hij eerder in beeld was bij AS Roma. Ook Neres lijkt niet onwelwillend tegenover een stap naar een topcompetitie te staan. Volgens VI was de Braziliaan niet bepaald blij dat Ajax vorige maand een bod van Borussia Dortmund van bijna dertig miljoen euro achteloos terzijde schoof. Dat bod kwam 'bij lange na niet in de buurt van de vraagprijs'.

Ajax ontving vorige zomer nog een bod van AS Monaco van vijftig miljoen voor Dolberg, maar de Deen lijkt zich nu te moeten revancheren na een mislukt seizoen. Een vertrek lijkt dan ook niet waarschijnlijk. Tot slot gonst het van de geruchten rond Frenkie de Jong, maar ook hem wil Ajax nog niet kwijt. Vooral FC Barcelona zou in de markt zijn voor de middenvelder.