Bosz is Ajax-scout dankbaar: 'Heel accuraat de sterke punten en zwakke plekken'

Bosz is Ajax-scout dankbaar: 'Heel accuraat de sterke punten en zwakke plekken'

12-07-2018 17:51
93

Peter Bosz had in de laatste maanden van het seizoen 2016/2017 nauwelijks tijd voor de wedstrijdvoorbereiding, omdat de duels elkaar in rap tempo opvolgden. De toenmalige Ajax-trainer had in dat kader veel aan twee personen.

"We begonnen pas na de competitiewedstrijd aan de voorbereiding op de midweekse Europa League-wedstrijden. De speeldagen volgden zich in hoog tempo op", vertelt Bosz aan Voetbal International. "Ik was ontzettend blij met Tonny Bruins Slot, die onze tegenstanders analyseerde."

"United zagen we natuurlijk weleens in actie op tv, maar van bijvoorbeeld Panathinaikos kreeg je weinig mee. De tijd om daar meerdere wedstrijden van te bekijken, had je simpelweg niet dus die informatie heb je als trainer hard nodig. Tonny doet dat erg zorgvuldig. Heel accuraat bespreekt hij de sterke punten en zwakke plekken van de komende tegenstander."

Ook redacteur Pieter Zwart van Voetbal International ontleedde de tegenstanders voor Bosz. "Wat mij opviel was dat het feilloos overeen kwam met wat Tonny ons vertelde, maar op een andere manier beschreven. Verwonderlijk hoe Pieter dat doet. Spelers analyseren vaak hun waarschijnlijke directe tegenstander, maar de tactiek van een elftal doorgronden is een vak op zich."