'Keihard revalideren' voor Van Ginkel: 'Ik loop nu al drie jaar zonder kruisband'

'Keihard revalideren' voor Van Ginkel: 'Ik loop nu al drie jaar zonder kruisband'

13-07-2018 07:45
14

Marco van Ginkel lijkt nu al een streep te moeten zetten door het seizoen 2018/2019. De middenvelder van Chelsea, afgelopen seizoen aanvoerder van de kampioensploeg van PSV, heeft zich aan zijn kruisband laten opereren en moet minimaal acht maanden revalideren.

De 25-jarige middenvelder merkte aan het einde van vorig seizoen al dat het niet helemaal goed zat met zijn rechterknie. "Ik loop nu al drie jaar rond zonder een voorste kruisband en, ja, eigenlijk heb je die wel gewoon nodig", vertelt hij aan De Telegraaf. "Het kon er wel mee door, maar het werd steeds minder. Afgelopen seizoen trainde ik af en toe alleen aan het einde van de week."

Van Ginkel 'wist al een tijdje dat dit zou gebeuren', maar hoopt na de lange revalidatie eindelijk van zijn knieproblemen af te zijn. "Het wordt keihard werken, maar dat heb ik ervoor over en ik neem er de tijd voor. Ik ga niets overhaasten." De achtvoudig Oranje-international weet nog niet waar zijn sportieve toekomst ligt. "Door deze ontwikkelingen wist ik al dat het niet zou gaan lukken om komend seizoen weer in Eindhoven te spelen. Met Chelsea heb ik het ook nog niet gehad over de sportieve toekomst. Ik heb nog een contract tot medio 2020, dus we zullen zien. Eerst maar keihard revalideren"