Makkelie komt kilo's lichter terug van WK: Goed voor de lijn

Makkelie komt kilo's lichter terug van WK: "Goed voor de lijn"

16-07-2018 21:20
20

Björn Kuipers was voor de wedstrijd tussen Brazilië en Costa Rica niet van plan om Neymar harder aan te pakken dan de rest. Dat is onzin, zegt de 45-jarige scheidsrechter uit Oldenzaal.

"Dat denk je van tevoren niet", zegt Kuipers tegen Powned. "Je moet zorgen dat spelers op het veld beschermd worden en ook hem moest ik af en toe een beetje beschermen. De grote Neymar? Hij is niet anders dan een andere speler op dit wereldtoernooi." Kuipers maakte indruk door Neymar met een duidelijk gebaar terecht te wijzen. "Of ik het ook durf bij Henk Veerman? Ook bij hem durven we het, ja", lacht Kuipers.

Kuipers hoopte op het fluiten van de WK-finale, maar was 'slechts' vierde official. Ook die rol accepteerde hij graag. "Nee, daar ben ik niet te groot voor. Ik vond het een mooie rol. Het is altijd mooi om in een finale actief te zijn", zegt hij.

Danny Makkelie deed op het WK regelmatig dienst als VAR. Hij geeft toe dat het letterlijk zweten was in de VAR-cabine. Powned noemt het een 'vies zweethok'. "Ja, dat klopt. Ik ben veel vocht verloren. Zie je niet hoe afgetraind ik ben? Ik ben kilo's afgevallen. Ja, echt. Goed voor de lijn."

Lees ook'Teleurstelling' voor Kuipers op WK: 'Helaas was dat me niet gegund'