Makaay: 'Kan me voorstellen dat Madrid hem wilt; Barça heeft hem niet nodig'

Makaay: 'Kan me voorstellen dat Madrid hem wilt; Barça heeft hem niet nodig'

17-07-2018 08:14
21

Roy Makaay heeft op het WK genoten van Kylian Mbappé De voormalig Oranje-spits ziet de Fransman echter niet als een nummer negen. Robert Lewandowski is voor hem nog steeds de meest complete spits ter wereld.

"Mbappé is een vleugelspeler in mijn ogen", zegt Makaay tegen BILD. "Maar wat moet je over hem zeggen als je naar zijn laatste wedstrijden kijkt. Hij is waanzinnig! Het is genieten om hem te zien spelen. Maar ik kijk ook graag naar Romelu Lukaku van België, dat is een stier."

Volgens Makaay ontbrak het Duitsland aan een aanvaller van wereldklasse. "Die Mannschaft heeft teleurgesteld. Ik miste iets voorin: een goede spits. Duitsland mist Miroslav Klose. Hoewel Timo Werner een getalenteerde speler is, heeft hij nog tijd nodig. Tijdens het laatste toernooi kon Thomas Müller dat opvangen, maar hij was niet in vorm."

Een spits als Lewandowski is van groot belang voor een team, stelt Makaay. "Voor mij is hij de meest complete spits. Hij scoort, fungeert als aanspeelpunt en geeft assists. Maar hij was de laatste zes tot acht weken ook niet meer zoals aan het begin van het seizoen. We hebben hem amper gezien op het WK."

Toch denkt Makaay dat de Pool een aanwinst zou zijn voor Real Madrid, dat eerder aan hem gelinkt werd. "Ik kan mij voorstellen dat Madrid hem wilt met zijn kwaliteiten. Barcelona heeft hem niet nodig naar mijn mening. Daar hebben ze Messi, Suarez, Coutinho en Dembélé. Ongelooflijk. Maar als Uli Hoeness zegt dat Lewandowski blijft, dan blijft hij. Dat is duidelijk."