Roda JC lijdt blamerende nederlaag tegen werkloze profs: 'Fitter en scherper'

Roda JC lijdt blamerende nederlaag tegen werkloze profs: 'Fitter en scherper'

Gepubliceerd: dinsdag 17 juli 2018 om 09:37di 17-07-2018 om 09:37

Roda JC heeft zaterdag een pijnlijke oefennederlaag moeten slikken. De Eredivisie-degradant uit Kerkrade verloor in het eigen Parkstad Limburg Stadion met 1-2 van Team VVCS, een verzameling spelers zonder club.

Renze Fij, Berry Powel, Guy Ramos, Mawouna Amevor, Norair Mamedov en Nassir Maachi zijn de meest bekende namen in de 'selectie' van trainer John van Loen. De voormalig assistent-trainer van FC Utrecht en Sparta verbaasde zich over het niveau van de Limburgers. Team VVCS was volgens Van Loen 'fitter, scherper en meer gedreven' dan Roda JC, zo laat de Utrechter weten via een op zijn persoonlijke Facebook-account. Volgens de trainer hebben veel van zijn spelers zich in de kijker gespeeld van de massaal naar Kerkrade afgereisde scouts.

Roda JC daarentegen lijkt nog veel werk aan de winkel te hebben voor de start van het seizoen. De Limburgers speelden met drie testspelers: Alperen Sahin, Leon Jenssen en Brandon Griffiths komen echter niet in aanmerking voor een contract. Voormalig Newcastle United- en Tottenham Hotspur-verdediger Sébastien Bassong kon vanwege fysieke ongemakken niet meedoen tegen Team VVCS en is ook afgetest.

Poll

Gaat Roda JC meteen weer promoveren?

(7827 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws