FOX haalt Keuken Kampioen Divisie en KNVB Beker weg bij Veronica

FOX haalt Keuken Kampioen Divisie en KNVB Beker weg bij Veronica

18-07-2018 10:17
76

FOX gaat komend seizoen de wedstrijden van de Keuken Kampioen Divisie en de KNVB Beker uitzenden. De betaalzender beschikte afgelopen seizoen al over de uitzendrechten, maar zond de wedstrijden achter de decoder uit.

Vanaf komend seizoen zullen er wedstrijden uit beide competities live te zien zijn op het open kanaal van FOX, dat tot dusver hoofdzakelijk Amerikaanse series als The Walking Dead uitzond. Vorig seizoen mocht Veronica de samenvattingen van de toenmalige Jupiler League coveren en de halve finales en finale van de KNVB live uitzenden.

Vanaf komend seizoen is die eer echter exclusief voorbehouden aan FOX en betaalkanaal FOX Sports. Het open kanaal van FOX trapt het nieuwe seizoen op 4 augustus af met het uitzenden van de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Daarna zal het op vrijdagavond plaatsbieden aan een schakelkanaal met wedstrijden uit de Keuken Kampioen Divisie en op maandagavond een live wedstrijd van het tweede niveau in Nederland.

Veronica en RTL
Veronica behoudt de Champions League-rechten en heeft zich versterkt met Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp. Het drietal verzorgde jarenlang de mateloos populaire talkshow Voetbal Inside op RTL, maar gaat na de zomer op Veronica verder als Veronica Inside. RTL blijft in het bezit van de Europa League-rechten en gaat, in een nieuwe bezetting, door met Voetbal Inside.