'Manchester United meldt zich voor Bayern-duo: Duitsers bereid om mee te werken'

'Manchester United meldt zich voor Bayern-duo: Duitsers bereid om mee te werken'

19-07-2018 07:47
21

Manchester United is van plan om Bayern München een forse slag op de transfermarkt toe te dienen, bericht The Independent donderdagochtend. The Red Devils hebben naar verluidt hun oog laten vallen op Robert Lewandowski en Thiago Alcantara.

Volgens The Independent zijn de eerste contacten tussen beide clubs al gelegd. Bayern zou bereid zijn om mee te werken aan een vertrek van de Poolse spits en de Spaanse controleur, die zelf ook wel oren lijken te hebben naar een vertrek uit Zuid-Duitsland. Lewandowski is naar verluidt al langere tijd ontevreden bij Bayern en sprak eind mei al de intentie uit om zijn heil buiten München te zoeken. Thiago wordt in de buitenlandse pers al langere tijd gelinkt aan een terugkeer bij FC Barcelona.

Bale, Alderweireld en Sandro
Manchester United lijkt op de achtergrond bezig te zijn met nóg drie transfers. Gareth Bale staat al langere tijd op het lijstje van The Mancunians, die echter een gesprek tussen de Welshman en de nieuwe Real Madrid-trainer Julen Lopetegui af moeten wachten. Bale wil eerst weten wat voor rol hij komend seizoen in Madrid kan vervullen voordat hij nadenkt over een eventueel versprek.

De nummer twee van het voorbije Premier League-seizoen heeft bovendien met Tottenham Hotspur gesproken over Toby Alderweireld. De Londenaren hanteren naar de smaak van Manchester United een te hoge vraagprijs voor de oud-Ajacied die medio 2019 transfervrij is. The Independent sluit echter niet uit dat The Mancunians in een later stadium alsnog toe willen slaan voor Alderweireld. Ook Juventus-back Alex Sandro lijkt een kandidaat om naar Old Trafford te verhuizen: de Oude Dame zou Manchester United al op de hoogte hebben gesteld van de vraagprijs voor de Braziliaan.