Update: 'Barcelona geeft niet op en legt derde bod voor Willian op tafel'

Update: 'Barcelona geeft niet op en legt derde bod voor Willian op tafel'

Gepubliceerd: vrijdag 20 juli 2018 om 23:22vr 20-07-2018 om 23:22

FC Barcelona is een flinke stap dichter bij het aantrekken van de Braziliaan Willian. Dat hebben de Catalanen mede te danken aan diens landgenoot Phillipe Coutinho, schrijft Diario Sport vrijdag.

Coutinho trok tijdens het WK veel op met de Chelsea-speler en maakte hem warm voor een overgang naar Camp Nou. Wat helpt is dat Willian er inmiddels vijf jaar bij Chelsea heeft opzitten en wel toe is aan een nieuwe uitdaging. Hij had vorig seizoen bovendien enkele pittige discussies met de inmiddels ontslagen manager Antonio Conte, waardoor de relatie met The Blues is bekoeld.

Coutinho heeft ook op een tweede manier de deur voor Willian opengezet bij Barça. De aanvallende middenvelder is dankzij zijn Portugese vrouw sinds kort in het bezit van een EU-paspoort. Daardoor kan de 29-jarige rechtsbuiten de vrijgekomen plek voor niet-EU-spelers in de selectie overnemen.

Vorige week meldde Sky Sports al dat de Spaanse kampioen een bod van zestig miljoen euro had neergelegd bij Chelsea. Of dat genoeg is voor de Londenaren, is niet duidelijk.

Update 23.22: Barcelona geeft niet op in de strijd om Willian, meldt Sky Sports vrijdagavond. Volgens het Britse medium heeft Barcelona zich voor de derde keer gemeld op Stamford Bridge: het bod vanuit Catalonië zou ditmaal ruim 61 miljoen euro bedragen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws