Update: PSG leent man van 30 miljoen uit en dwingt verplichte optie tot koop af

Update: PSG leent man van 30 miljoen uit en dwingt verplichte optie tot koop af

24-07-2018 23:03
7

De toekomst van Grzegorz Krychowiak lijkt niet bij Paris Saint-Germain te liggen. De controlerende middenvelder uit Polen werd in 2016 nog voor dertig miljoen naar de Franse hoofdstad gehaald, maar lijkt nu – al dan niet tijdelijk – op weg naar de uitgang.

Krychowiak kwam vorig seizoen nog uit voor Premier League-degradant West Bromwich Albion en lijkt nu onderweg te zijn naar Lokomotiv Moskou. Volgens Paris United hebben de zaakwaarnemers van de 28-jarige Pool in Londen een onderhoud gehad met vertegenwoordigers van de Russische landskampioen. Krychowiak zelf lijkt ook oren te hebben naar een verhuizing naar Moskou. RMC Sport bericht zelfs dat de middenvelder na het weekend medisch al gekeurd gaat worden.

PSG en Lokomotiv Moskou zijn naar verluidt nog in gesprek over de precieze voorwaarden van de transfer. De Russen lijken Krychowiak een jaar te willen huren, terwijl PSG meer voelt voor een permanente transfer. Mogelijk wordt er een compromis tussen beide clubs gesloten: een huurdeal voor één seizoen, met een verplichte optie tot koop.

Krychowiak kwam in 2016 na een sterke periode bij Sevilla en goed EK met trainer Unai Emery mee vanuit Andalusië. De Pool wist echter nooit te overtuigen in het Parc des Princes en zag Emery in de tussentijd naar Arsenal vertrekken.

Update 24/7 23.03: Krychowiak gaat zijn loopbaan inderdaad op huurbasis voortzetten bij Lokomotiv Moskou. PSG heeft echter een optie tot koop in het huurcontract van de Pool bedongen: wanneer hij komend seizoen minstens tien competitiewedstrijden speelt, is de Russische kampioen verplicht om Krychowiak voor twaalf miljoen euro over te nemen.