Özil reageert eindelijk op controversiële foto: 'Ik zou de foto hebben genomen'

Özil reageert eindelijk op controversiële foto: 'Ik zou de foto hebben genomen'

Gepubliceerd: zondag 22 juli 2018 om 13:52zo 22-07-2018 om 13:52

Mesut Özil heeft in een uitgebreid statement gereageerd op alle ophef die ontstond nadat hij en Ilkay Gündogan op de foto ginggen met Reccep Tayyip Erdogan, president van Turkije. Het tweetal was in mei lange tijd het mikpunt van kritiek. 

Gündogan liet zich destijds al uit over de situatie. Özil doet dat nu, na afloop van het voor Duitsland teleurstellend verlopen WK, voor het eerst. Gündogan en Özil hebben Turkse roots, maar in Duitsland was er weinig begrip voor de foto met Erdogan. 'De afgelopen weken hebben me de tijd gegeven om na te denken', begint Özil zijn statement. 

'Ik heb twee harten, een Duits en een Turks. In mijn jeugd heeft mijn moeder mij geleerd dat ik altijd respectvol moet zijn en nooit moet vergeten waar ik vandaan kom. Dat zijn waarden die ik vandaag nog met me meedraag. Ik weet dat de foto van ons een enorme reactie heeft veroorzaakt in de Duitse media. Hoewel sommige mensen me beschuldigen van liegen of onbetrouwbaar zijn, had de foto geen politieke intenties', stelt Özil. 

De Duitse middenvelder heeft dan ook geen spijt van de foto. 'Ik weet dat dit misschien moeilijk te begrijpen is, omdat in veel culturen de rol van politieke leider onmogelijk los kan staan van de persoon. Maar in dit geval ligt het anders. Wat de uitkomst van de verkiezing ook was geweest, of van de verkiezing daarvoor, ik zou de foto hebben genomen.'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws