Boerrigter: 'Hij bakte er helemaal niks van, hij verkrachtte mijn type speler'

Boerrigter: 'Hij bakte er helemaal niks van, hij verkrachtte mijn type speler'

22-07-2018 17:20
22

Derk Boerrigter weigerde zich aan het begin van het seizoen 2015/16 door Celtic weg te laten sturen met drie maandsalarissen. De voormalig linksbuiten vertelt dat in gesprek met website Exprofs.nl. De loopbaan van Boerrigter (31) ging daarna als een nachtkaars uit. 

"Ze wilden van me af. Maar ik ben gebleven, en dat zeg ik eerlijk, vanwege de centjes. Het salaris was te goed om op te geven, zeker als je ziet wat mijn historie aan clubs is geweest", blikt de voormalig vleugelaanvaller van onder meer Ajax en PEC Zwolle terug.

"Ik heb in de Jupiler League gevoetbald, nog net niet voor een appel en een ei. Maar je wordt er niet rijk van. We hebben nog onderhandeld – Celtic wilde drie maandsalarissen meegegeven, maar ik wilde iets meer – en zijn daar niet uitgekomen. Toen ben ik blijven zitten en kreeg ik alle twaalf."

Delia
De samenwerking met toenmalig trainer Ronny Deila vond Boerrigter een ramp. "Ik wil niemand een schop nageven – zo ben ik helemaal niet – maar deze man had een manier van voetballen die niet bepaald bij mij paste. Hij bakte er helemaal niks van. Ik vond dat hij mijn type speler verkrachtte, datzelfde deed hij ook met andere links- en rechtsbuitens."

In mei 2016 vertrok Boerrigter bij Celtic. Eerder dit jaar werd bekend dat de linksbuiten definitief profvoetballer af is