Teleurstelling in huize Schwaab: Op het veld presteerden ze niet als een team

Teleurstelling in huize Schwaab: "Op het veld presteerden ze niet als een team"

25-07-2018 17:00
24

Daniel Schwaab leefde tijdens het WK in Rusland mee met zijn landgenoten. De verdediger van PSV zag hoe het nationale elftal van Duitsland, met een aantal ex-teamgenoten, al in de groepsfase werd uitgeschakeld. VoetbalPrimeur vroeg Schwaab naar hoe hij het WK beleefde.

Emile van de Sande
UDEN

Of Schwaab elke wedstrijd met een bakje chips op de bank heeft gekeken? "Nee, niet met een bakje chips, haha", begint Schwaab tegen VoetbalPrimeur. "Ik heb de wedstrijden met mijn kinderen gekeken. De oudste, mijn zoon, is erg fanatiek. Hij was bepaald niet blij met het Duitse elftal."

Met een overwinning en twee nederlagen eindigde Duitsland achter Mexico, Zweden én Zuid-Korea als vierde in de poule. De Duitse pers was na de vroege uitschakeling meedogenloos voor het nationale elftal.

"Je kon zien hoe belangrijk het is om een hecht team te zijn. Duitsland heeft heel veel kwaliteit in de ploeg, maar op het veld presteerden ze niet als een team", concludeert Schwaab, die zelf nooit in actie kwam voor het Duitse elftal.

Medelijden met ex-teamgenoten
Wel speelde Schwaab in verschillende nationale jeugdelftallen. In augustus 2007 speelde de PSV'er zijn eerste van uiteindelijk 24 wedstrijden voor Duitsland O21. Bij de beloften speelde hij onder meer samen met Manuel Neuer, Toni Kroos en Thomas Müller.

"Ik was niet teleurgesteld", zegt Schwaab over de WK-prestaties van Duitsland. "Voor een aantal jongens waarmee ik samen heb gespeeld vond ik het wel vervelend. Het was voor de jongens niet makkelijk, de druk was erg hoog en de Duitse media zijn erg kritisch. Maar zo werkt het nou eenmaal."

Over twee jaar wil Duitsland revanche op het Europees kampioenschap. Dan moet Schwaab Duitsland maar naar een grote titel schieten, toch? "Dat denk ik niet, hahaha."