'Onderhandelingen gaan goede kant op: AZ dicht bij komst van nieuwe spits'

'Onderhandelingen gaan goede kant op: AZ dicht bij komst van nieuwe spits'

26-07-2018 06:48
45

AZ lijkt alsnog met Björn Johnsen aan de haal te gaan. De onderhandelingen met ADO Den Haag zaten lange tijd muurvast, maar gaan nu de goede kant op. Dat meldt De Telegraaf.

Beide partijen hopen de transfer van de 26-jarige Noor in de komende dagen af te ronden. Johnsen wil zelf dolgraag de overstap maken en kan een vierjarig contract tekenen in Alkmaar. Overigens kwam hij woensdag niet in actie in het oefenduel van ADO met Athletic Bilbao (3-2). Bij AZ moet Johnsen de erfenis van de naar VfL Wolfsburg vertrokken Wout Weghorst op zich nemen.

Daarnaast kan Johnsen een belangrijke speler zijn om het zeventienjarige toptalent Myron Boadu te begeleiden. AZ beschikt verder nog over Fred Friday. De Nigeriaan is momenteel de eerste spits en staat donderdag in de basis als de ploeg van coach John van den Brom het in de tweede voorronde van de Europa Leaugue opneemt tegen FC Kairat uit Kazachstan.

Voetbal International meldde woensdag al dat ADO twee tot drie miljoen wil ontvangen voor Johnsen. Daarnaast wil de Haagse club een doorverkooppercentage.