'Lyon moet alles uit de kast halen voor Portugees en komt 15 miljoen tekort'

'Lyon moet alles uit de kast halen voor Portugees en komt 15 miljoen tekort'

28-07-2018 13:03
14

Olympique Lyon is in de markt voor Rúben Dias. Dias is een 21-jarige centrale verdediger van Benfica, die in Portugal veel indruk maakt.

Lyon wil hem hebben en is bereid daar veel geld voor te betalen, schrijft de Portugese krant Record. De Franse werkgever van Memphis Depay heeft een bod van dertig miljoen euro neergelegd bij Benfica, maar dat is niet geaccepteerd. In het contract van Dias staat een afkoopsom van 45 miljoen euro en voor minder mag hij niet weg. Lyon zal dus vijftien miljoen euro meer moeten bieden.

Benfica moet zich via de voorronde zien te plaatsen voor de Champions League en een vertrek van Dias zou een grote aderlating zijn. Daarom zijn de Portugezen niet bereid hem te verkopen, tenzij de club niet anders kan wanneer er dus 45 miljoen geboden wordt.

Ondertussen gaat Benfica er alles aan doen om het contract van Dias te verlengen. Hij kan dan in Portugal een forse salarisverhoging tegemoet zien. Benfica hoopt dat de afkoopsom van 45 miljoen verhoogd kan worden naar zestig miljoen. Dias speelt pas één seizoen op het hoogste Portugese niveau.