Vergelijkingen met Klaassen-transfersom: Ik moet ervan kotsen

Vergelijkingen met Klaassen-transfersom: "Ik moet ervan kotsen"

28-07-2018 13:26
45

De transfermarkt is op hol geslagen, concludeert Willi Lemke. De voormalig directeur van Werder Bremen vindt ook vijftien miljoen euro voor Davy Klaassen veel geld, ondanks dat dat in vergelijking met andere internationale transfers niet veel is. Werder betaalde nooit zoveel geld voor een speler.

"Zoals alle Werder-fans ben ik blij met de transfer", vertelt de 71-jarige Lemke aan Weser Kurier. "Tuurlijk zit er een financieel risico aan, maar de druk mag niet te groot voor hem (Klaassen, red.) worden. We mogen niet altijd de grootste prestatie en het maximaal aantal doelpunten verwachten. Uiteindelijk is hij een van de elf spelers. Hij speelde geweldig bij Ajax. Met Max Krüse hebben we iets om ons op te verheugen."

Lemke vindt het maar niets dat er tegenwoordig zoveel geld wordt betaald voor spelers en dat vijftien miljoen voor Klaassen internationaal gezien eigenlijk een koopje is. "Ik moet ervan kotsen. Men verliest de realiteit als spelers voor 200 miljoen euro van clubs verwisselen en salarissen van zestig miljoen euro per jaar normaal wordt. Het heeft in ieder geval niets te maken met de huidige sociale realiteit. Het is voor de mensen ook pervers."

Lemke hoopt dat de situatie weer wordt zoals het was. "Ik hoop dat Werder verantwoord met de situatie omgaat, want vijftien miljoen euro is heel veel geld."