Chery verlaat China op huurbasis en wordt gepresenteerd in Turkije

Chery verlaat China op huurbasis en wordt gepresenteerd in Turkije

28-07-2018 17:23
19

Tjaronn Chery is volgend seizoen in de Turkse Süper Lig te bewonderen. De oud-spelmaker van onder meer ADO Den Haag en FC Groningen heeft bij Kayserispor zijn handtekening onder een huurcontract tot het einde van het seizoen gezet.

De Turken hebben het nieuws zaterdagmiddag bekendgemaakt via de officiële kanalen. Chery staat nog tot het einde van 2019 onder contract bij Guizhou Hengfeng, dat een deel van zijn salaris door blijft betalen tijdens zijn verblijf in Turkije. De dertigjarige Hagenaar komt bij Kayserispor twee voormalige Eredivisei-spelers tegen: de onlangs van Feyenoord overgekomen Bilal Basacikoglu en de in 2015 bij Go Ahead Eagles vertrokken Deniz Türüc. De Ghanees Asamoah Gyan en de Portugees Silvestre Varela zijn de overige bekende namen in de selectie.

Wedden

Meer odds

Chery begint aan zijn derde buitenlandse avontuur: voordat hij in China terechtkwam, speelde hij namens Queens Park Rangers in het Engelse Championship. In Nederland droeg hij het shirt van FC Twente, SC Cambuur, RBC Roosendaal, FC Emmen, ADO Den Haag en FC Groningen. Met de Noorderlingen legde hij in 2015 beslag op de KNVB Beker.